TRADIČNÍ ČESKÉ JÍDLO - hotový pokrm sterilovaný
vyrobeno bez přídavných konzervačních látek a barviv
PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ POTRAVINA
Klasický český pokrm, který vyžaduje velmi složitou přípravu a mnoho použitých surovin. Zadní hovězí plátek potřený hořčicí, pokladený uvařeným vejcem, sterilovanou okurkou a špekem, zatočený a dušený doměkka. Omáčka je připravena na cibulovém základu. Španělský ptáček je vhodné podávat s rýží, těstovinou, houskovým knedlíkem i pečivem.
Složení: hovězí maso zadní (21%), pitná voda, cibule, sterilované okurky (okurky, voda pitná, sůl, ocet kvasný lihový, estragonové aroma, barvivo karamel, hořčičné semínko, přírodní aroma, sacharin), rostlinný olej, pšeničná mouka hladká, vejce, špek, hořčice (voda, hořčičné semínko, ocet, cukr, sůl, barvivo tartrazine, barvivo sunset yellow, výtažek koření), sůl, pepř mletý
Informace pro alergiky: výrobek obsahuje laktózu, lupinu, hořčici, vejce
Způsob přípravy:
Obsah sáčku vyklopte do hrnce a ohřívejte za občasného míchání na mírném ohni
cca 5 minut nebo pokrm přendejte do vhodné nádoby a ohřejte v mikrovlnné troubě cca 3 minuty. Jídlo lze také ohřát ve vodní lázni cca 10 minut.
Skladujte v suchu a temnu při teplotě 1 až 29 °C
Otevřený výrobek uskladněte v chladničce a spotřebujte do 48 hodin.
Minimální trvanlivost 12 měsíců.
2 porce, hmotnost 610g
A/ Výživové hodnoty na 100 gramů
Bílkoviny 9 g
Energetická hodnota 570 kJ
Sacharidy 4 g
Tuky 10 g